All images copyright © 2019 Anna Maria Vargiu. Do not use without permission.

VANG DE VORM

8-delige cursus over de basis van tekenen in lijn en toon

Wat leren we? Accuraat naar waarneming tekenen vereist een specifieke manier van kijken. In deze cursus leer de onderliggende abstracte structuur van de werkelijkheid te herkennen om van een onderwerp de essentie te kunnen vangen, niet alleen de details. Je wordt onderwezen in het opzetten van een tekening in richtingslijnen, restvormen en tonale vlakken en krijgt een introductie over de kracht van compositie.  
Wat gaan we tekenen? In de lessen werken we naar waarneming (interieur, stilleven en levend model), maar voor enkele opdrachten wordt er ook uit kunstboeken gewerkt. 
Welk materiaal gebruiken we? Er wordt voornamelijk gewerkt met potlood op papier, maar ook met zwart en wit conté. Bij inschrijving ontvang je een volledige lijst van de benodigde materialen.
Wat zijn de kosten? Voor 8 lessen van 3 uur betaal je €190,- excl. materiaalkosten. Op het atelier zijn ezels, planken en schildersklemmen aanwezig.
Waar vinden de lessen plaats? Op mijn eigen atelier, in een sfeervol voormalig schoolgebouw in het centrum van Groningen. De lesruimte is gevestigd in lokaal 6 van de Kranepoort, Kraneweg 13, en bevindt zich op de eerste verdieping die helaas enkel via twee trappen te bereiken is.
Hoe kom ik er? Kom je met de auto, dan kan parkeren betaald (beperkt plek) langs de Kraneweg, of in de dichtstbijzijnde parkeergarage (Westerhaven). Er stoppen meerdere buslijnen in de buurt van de Kranepoort, vanaf de halte Westerhaven of Verlengde Vissersstraat hoef je maar een paar minuten te lopen. 

 

Ik schrijf me in!
Lees eerst de
algemene voorwaarden
arrow&v

Vang de Vorm

8 lessen van 3 uur van 11:00-14:00

  • Op vrijdag 10, 17, 24, 31 jan
    en 7, 14, 21, 28 feb

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste projecten, exposities en workshops? Vul dan hieronder je e-mailadres in om de maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen in je mailbox!