All images copyright © 2019 Anna Maria Vargiu. Do not use without permission.

KIJK OP KLEUR

8-delige cursus over schilderen met olieverf in kleur

Wat leren we? In deze cursus leer je hoe kleuren ten opzichte van elkaar werken en welke rol ze spelen binnen een compositie. Je wordt begeleid in de belangrijkste stappen van het schilderproces: van het tekenen van een krachtige compositieschets tot het vertalen van je compositorische keuzes in een schilderij dat de essentie van de voorstelling vangt.
Tijdens dat proces leer je het belang van abstractie, ofwel het vereenvoudigen van vormen en tonale verhoudingen.
Wat gaan we schilderen? In de lessen werken we naar waarneming, zowel naar stilleven als naar levend model. 
Welk materiaal gebruiken we? In deze cursus wordt alla prima (nat in nat) gewerkt met veel olieverf en brede varkensharen kwasten. Het palet bestaat uit koele en warme varianten van de primaire kleuren, gebrande siena en titaanwit. Bij inschrijving ontvang je een volledige lijst van de benodigde materialen.
Wat zijn de kosten? Voor 8 lessen van 4 uur betaal je €250,- excl. materiaalkosten. Op het atelier zijn ezels, planken en schildersklemmen aanwezig.
Waar vinden de lessen plaats? Op mijn eigen atelier, in een sfeervol voormalig schoolgebouw in het centrum van Groningen. De lesruimte is gevestigd in lokaal 6 van de Kranepoort, Kraneweg 13, en bevindt zich op de eerste verdieping die helaas enkel via twee trappen te bereiken is.
Hoe kom ik er? Kom je met de auto, dan kan parkeren betaald (beperkt plek) langs de Kraneweg, of in de dichtstbijzijnde parkeergarage (Westerhaven). Er stoppen meerdere buslijnen in de buurt van de Kranepoort, vanaf de halte Westerhaven of Verlengde Vissersstraat hoef je maar een paar minuten te lopen. 

 

Ik schrijf me in!
Lees eerst de
algemene voorwaarden
arrow&v

Kijk op Kleur

8 lessen van 4 uur van 10:00-14:00


 

  • Op zaterdag 11, 18, 25, jan
    en 1, 8, 15, 22, 29 feb VOL

     

  • Op dinsdag 14, 21, 28 april,
    5, 12, 19, 26 mei en 2 juni

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste projecten, exposities en workshops? Vul dan hieronder je e-mailadres in om de maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen in je mailbox!